MENU


Nieuwe website, nieuwe start!


Nu mijn nieuwe website gelanceerd is, leek het me leuk mijn blog te starten met het goede nieuws van de geboorte van Kato.

Weldra zal het nieuwe ‘fotografieseizoen’ weer op volle toeren draaien. Je kan je op deze blog dus verwachten aan verhalen over fotoshoots, tips and tricks over fotografie en veel meer…

Schrijf je zeker in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en (weggeef)acties!


Nieuw leven


Wat is er beter om een blog te starten dan met nieuw leven? Een paar weken geleden werden we gezegend met de geboorte van onze tweede kindje, Kato. Opnieuw een dochter! Een complete verrassing, want we hadden ons echt aan een zoontje verwacht. De gynaecoloog had zich dus toch niet versproken… Maar goed dat we geen specifieke jongenskledij hadden gekocht!


Het was even afwachten hoe onze oudste dochter Paulien zou reageren op de komst van dit kleine wonder. Heel verlegen kwam ze de ziekenhuiskamer binnengeschuiveld, met een tekening in de hand die ze speciaal voor de baby had gemaakt. Vertederend! Voorzichtig klom ze op bed en boog ze zich boven haar kleine zusje. Je zag de trots in haar ogen: eindelijk grote zus! Mag ik haar een kusje geven mama?


Als fiere papa, maar ook als fotograaf is zo’n kleintje natuurlijk een godsgeschenk. Ik had al een aantal newbornshoots mogen doen (mijn eerste was meteen een tweeling!) en die shoots probeer ik doorgaans binnen een 2-tal uur af te ronden om de baby niet te veel stress te bezorgen. Met Kato kan ik echt de tijd nemen om uitgebreid foto’s te nemen. Wel wat jammer dat ik 4 jaar geleden nog niet zo intensief met fotografie bezig was, want dan had ik van de oudste zeker veel meer foto’s gemaakt!


Voor de eerste newbornshoots had ik me goed voorbereid: dekentjes, wikkeldoeken en andere attributen aangeschaft, een hele setup om mooie ‘seamless backgrounds’ te bekomen samengesteld, een grote softbox gekocht om voor een goede belichting te zorgen… Aangezien ik bij de mensen thuis fotografeer (ik heb zelf (nog) geen studioruimte beschikbaar), is het niet altijd even simpel om dit alles te installeren. Daarom neig ik meer en meer naar het maken van fotoreportages zonder al deze gadgets, gewoon in de leefruimte of de slaapkamer. Op die manier zijn zowel het kindje als de ouders meer op hun gemak, wat leidt tot mooiere en meer spontane foto’s.


De eerste weken hebben onze vrienden en familie ons de tijd gegeven om onze draai te vinden met 2 kids in huis. Dat lukt aardig, hoewel het toch niet te onderschatten is. Voor Paulien was de komst van Kato toch ook wel een hele aanpassing.

Nu alles weer op zijn pootjes terecht komt, kunnen de babybezoeken beginnen. Als je langskomt, wees dan zeker niet te verlegen en vraag of je suikerbonen mag meenemen. Wij vergeten dit namelijk iedere keer te vragen 🙂 En het zou zonde zijn om ze niet uit te delen…


Zijn jullie in blijde verwachting en lijkt jullie een spontane newbornshoot wel wat? Stuur me dan een mailtje en dan spreken we af!

Tot snel?Reacties
Voeg je reactie toe

SLUITEN